Το ελληνικό βόλεϊ μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ όπου η Αθηνά Παπαφωτίου, η Τζίνα Λαμπρούση, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και η Άννα Καλαντάτζε μίλησαν για τα δικαιώματα των αθλητριών στην Ελλάδα καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Γυναίκα και Αθλητισμός – Τα δικαιώματα των αθλητριών στην Ελλάδα» και οι τέσσερις αθλήτριες απάντησαν στις ερωτήσεις των σπουδαστών και μας μετέφεραν τη δική τους εικόνα από τον κόσμο του αθλητισμού, που δεν είναι μόνο γεμάτος πειθαρχία, αγωνία και στιγμές δόξας, αλλά και σκληρής προσπάθειας και διεκδίκησης -αυτονόητων για κάποιους- δικαιωμάτων.

Οι γυναίκες αθλήτριες πραγματοποιούν καθημερινή σκληρή προσπάθεια για την καριέρα τους αλλά παράλληλα μάχονται για τα δικαιώματά τους, σε ένα χώρο που δεν τις αντιμετωπίζει ως επαγγελματίες, και ταυτόχρονα έρχονται συχνά αντιμέτωπες με ανισότητες και σεξισμό.

Την πρωτοβουλία, αλλά και τον συντονισμό, είχε ο δημοσιογράφος και καθηγητής, Πάνος Λούπος. Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο από σπουδαστές γενικής και αθλητικής δημοσιογραφίας, οι τέσσερις αθλήτριες ανέλυσαν για ώρα, την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάνοντας και τις συγκρίσεις με το εξωτερικό, όπου έχουν αγωνιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *